Loading the content... Loading depends on your connection speed!

Villkor

Allmänt

Kiruna Vildmarkshörnan Aktiebolag (”Vildmarkshörnan”), med organisationsnummer 556392-1849, följer den svenska konsumentköplagen och distanshandelslagen.

För att handla på Vildmarkshörnans webbutik måste du ha fyllt 18 år. Vi förbehåller oss rätten att annullera order från personer som uppgivit felaktiga personuppgifter och/eller har betalningsanmärkningar.

Fakta- och prisuppgifter lämnas med reservation för skrivfel, leverantörers prishöjningar och lagersaldo, ev. oriktigt angivna tekniska specifikationer m.m. samt för slutförsäljning. Samtliga priser är inklusive moms.

Leveranstid

Se leveranstiden i respektive produkts informationstext. Leveranstiden är vanligtvis 3-5 arbetsdagar från beställningsdagen.
Leveranstiden gäller för produkter vi har i lager. Produkter som måste beställas tar ytterligare någon eller några dagar att leverera.

Har produkterna du vill beställa olika långa leveranstider och du vill ha varor med kort leveranstid först bör du göra två separata beställningar.
Vid eventuell leveransförsening meddelas du via e-post om detta. Vid leveransförsening har du rätt att häva köpet.

Bekräftelse

När vi mottagit din beställning skickar vi dig snarast en bekräftelse per e-post med information om din order. Det är bra om du sparar orderbekräftelsen för att ha till hands vid eventuell kontakt med kundtjänst.

Högsta orderbelopp och kreditgräns

Vid fakturering och delbetalning varierar kreditgränsen och beräknas när köpet slutförs. Kreditgränsen sätts vid varje enskilt köp efter sedvanlig kreditprövning utan kännedomskopia.

Betalningsalternativ

Vildmarkshörnan erbjuder val mellan flera olika betalningsmetoder.

Vi samarbetar med Ecster som erbjuder betallösningar e-handel. Ecster är ett helägt dotterbolag till Svenska Handelsbanken AB.

Ecster – kortbetalning, faktura och delbetalning. Läs gärna Ecster Pay separata användarvillkor här

  • 1. Kort: Genom vårt samarbete med Ecster (Handelsbanken Finans) kan vi erbjuda privatpersoner att handla Man kan betala med sitt Visa eller MasterCard kort.
  • 2. Faktura: Genom vårt samarbete med Ecster (Handelsbanken Finans) kan vi erbjuda privatpersoner att handla mot faktura. En avgift om 29 kr tillkommer. Betalningsvillkor är 14 dagar. Vid försenad eller utebliven betalning utgår påminnelseavgift om f.n. 60 kr samt dröjsmålsränta med 24 % per år.I kassan väljer du betalningsalternativet faktura. När du anger ditt personnummer gör Handelsbanken Finans en kreditprövning och en kreditupplysning kan komma att tas. Du får besked direkt om din ansökan har godkänts.Grundkraven för att få betala mot faktura är följande:
   Du har fyllt 18 år
   Du har inga betalningsanmärkningar
  • 3. Delbetalning: Ecster erbjuder privatpersoner att teckna ett kontokreditavtal och delbetalning av köp. I kassan väljer du delbetalning och hur många månader du vill dela upp betalningen på. Du kan när som helst välja att betala köpet i sin helhet.Vid köptillfället görs en kreditprövning som kan innebära att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen skickas hem till dig. Kreditgivare är Ecster AB. Ecster är ett registrerat kreditmarknadsbolag som har tillstånd att bedriva verksamheten enligt lagen (2004:297) om bank- och finansieringsrörelse. Ecster står under Finansinspektionens tillsyn och är registrerat i Bolagsverkets bolagsregister.Förutsättning för att ansöka om att delbetala är att du är över 18 år och inte har några betalningsanmärkningar.Om du tidigare delbetalat en vara genom Ecster kan du använda dig av samma konto och behöver inte genomgå en ny kreditupplysning. Om kreditgränsen på kontot är för låg för ditt köp ansöker du enkelt om en höjning.

Frakt

Vildmarkshörnan levererar dina varor fraktfritt. Dina varor skickas hem till dig eller till ett utlämningsställe nära dig. Vi använder oss av olika fraktpartners. Glöm ej att uppge ditt mobilnummer för att kunna ta emot SMS-avisering.

Vildmarkshörnan använder Postens distribution för att få varorna hem till dig eller till något av Postens utlämningsställen.

Hämta själv:
Du kan givetvis välja att komma in till vår butik för att hämta din beställning själv, vi meddelar dig när din beställning är klar att hämta.

Transport

Om varan skadas eller kommer bort under transporten är Vildmarkshörnan betalningsansvarig. Du måste dock meddela vår kundservice inom 14 dagar. Om varan skadas eller kommer bort då du returnerar den är du betalningsansvarig.

Får vi tillbaka paket som inte lösts ut förbehåller vi oss rätten att debitera dig för samtliga kostnader som uppstår i samband med en sådan retur. Betalning skall ske med inbetalningskort inom 10 dagar från fakturadatum.

Ångerrätt

Som kund hos Vildmarkshörnan har du rätt att ångra ett köp inom 14 dagar från den dag du tog emot varan, eller en väsentlig del av den. Meddelande om retur ska skickas till vår kundservice via senast 14 dagar från mottagandet av varan. Kontakta alltid vår kundservice per telefon eller via mail info@Vildmarkshörnan.com innan du returnerar varan.

Meddelandet skall innehålla följande information;

 • 1) ordernummer
 • 2) fakturanummer
 • 3) namn på de produkter du vill returnera
 • 4) Orsak till retur

För att returen ska godkännas måste den returnerade varan vara i väsentligt oförändrat skick. Varan ska förpackas i sin originalförpackning med tillhörande inner-emballage och tillsammans med eventuella tillbehör. Sätt inga adresslappar direkt på varans förpackning utan lägg originalkartongen i en annan kartong.

Du måste själv bekosta returporto. Retur får ej ske som postförskott eller efterkrav. Spara ditt inlämningskvitto – tänk på att du ansvarar för returförsändelse!

Returer skickas till:

 • Vildmarkshörnan
 • Föreningsgatan 7C
 • 981 31 Kiruna

Outlöst försändelse

För försändelse som ej lösts ut och ej avbeställts utan gått i retur till Vildmarkshörnan debiteras en avgift om f.n. 310 kr inklusive moms för att täcka våra omkostnader (såsom transport- och administrationskostnader).

Fel i vara

-Fel vid leverans

Vi garanterar att de varor du beställt är felfria vid leveransen. Skulle du få en defekt eller fellevererad vara ska du kontakta kundservice så snart som möjligt. Vi tar emot felanmälan och sänder dig en frankerad returetikett. Skicka tillbaka varan i det skick den mottogs, åtföljd av en skade- eller felanmälan, så får du en felfri, rätt vara.

-Fel under garantitiden

Vi garanterar att de varor du beställt är fria från tillverkningsfel under den garantiperiod som gäller för din produkt, från leverans.

-Reklamation

Meddelande om fel i vara måste lämnas inom skälig tid från det att du som kund upptäckte, eller borde ha upptäckt felet. Reklamationsrätten för en vara upphör under alla omständigheter efter 3 år.

Personuppgiftsbehandling

Vildmarkshörnan kommer inte att dela med sig av dina personuppgifter eller adress och e-postuppgifter till något annat företag. Personuppgifter som du lämnar via vår hemsida kommer endast att användas för att kunna skicka information till dig i samband med beställningar, frågor eller enligt de val du gjort t ex i samband med att du prenumererar på vårt nyhetsbrev eller vill ta del av våra erbjudanden.

Du som konsument har rätt att begära:

  • – Utdrag av registrerade uppgifter
  • – Att registrerade uppgifter ändras
  • – Att registrerade uppgifter raderas

Kontakta oss om ni är i behov av något av detta.

Tvist

Vid eventuell tvist kommer Vildmarkshörnan att följa Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.